Wednesday, November 3, 2010

Gadgets

10 yrs ago, during my Uni time, the most popular gadget at that time is handphone I think.. but too sad, I don't have one... masa matrix (1999/2000) mmg tak dibenarkan ada hp.. got my 1st hp masa 1st year degree (itu pun teruk kena marah ngan family sbb membazir).. until today, hp saya telah bertukar² sebanyak 6 kali.. (not bad huh??? one hp for at least 1-2 yrs). This is the latest collection of my hp.. biasa² je sbb i'm not a heavy user...
masa tu jugak, computer pun penting nak buat assignment.. tapi saya masih queue dekat lab kalau nak guna atau pinjam kawan... kesian kan??? at last, it's proven!! without all that gadgets, I still can grad what.. hehe.. and finally, after 5 yrs working, saya beli jugak laptop sendiri.. plan asal nak buat keje senang tapi at the end guna lebih byk utk blogging, game, fb (misuse!!! hehe..) I've bought this pinky laptop.. sgt feminine!

but, for the past 2 yrs, the most important gadget to me is breastpump.. I can't live without it!!! I've bought this pump masa preggy 8 mths.. it's a good investment!! I've got the returns and never regret buying it eventhough it is quite expensive.. I'm a heavy user for Medela Pump In Style® Advanced.. and I love it!!!

and early this year, saya try pula beli this gadget.. buat tambah collection :-)

Note: Kalau 1st gadget tertinggal, nevermind.. I still can go to work..
tapi saya kena balik rumah semula kalau 3rd gadget tertinggal.. huhu

3 comments:

alfa juliet said...

ketiga2 penting, tapi mcm awak kata yg ketiga sgt2 penting....sy kepingin nak gadget kedua...huhu

Mummy AwwalHariz said...

alfa: laptop ke? saya pun dah lama teringin baru je dpt :-)

ibuLuna @ de'Elle. said...

Niza: sama lah saya pun baru je dapat gadget yang kedua tu..eh sama, kaler pink..brand aje lain.

gadget ke tiga tu, emmm da lama nak..tp,cikLuna lebih suka 'terussss',xmo pakai botol..aiii sibaik tak keje buat msa ni!