Thursday, December 23, 2010

Geram!!!!

stupid.. stupid.. stupid..
hari ni saya menyumpah giler kat MPSJ...
eventhough saya membuat kesalahan
but i think their procedure is just not right...

saya rasa MPSJ hanya menangguk di air keruh...
why i'm saying that???
let me explain...

area bandar puteri kat puchong tu mmg la sibuk...
especially during peak hour.. parking mmg tak akan cukup!!!
so, hari ni, i need to buy something kat kedai area situ..
sampai situ dalam 12.45 tgh hari... saya dah round almost 5-6 times...
memang takde parking... so tetiba nampak keta kuar...
position keta tu parking boleh refer kat bawah....

nampak tak keta matrix tu???

kedai saya nak pi just opposite parking lot ni...
so saya terus parking.... masuk kedai lari-lari cari barang..
bayar and keluar... less than 15 minutes...
bila keluar saya tgk my car is not there...

pening sekejap... rasa mmg parking situ...
takkan kena curi... area sibuk tu...
tak tau nak buat apa... i guess mesti kena tarik or kena curi...
mmg mati kutu time tu...

pastu nampak pondok polis area situ...
saya pi dan tanya kat polis tuh...
bgtau die maybe keta saya kena tarik, nak amik balik kat mana...
polis jawab saya tak tahu...
what???? sgt tidak membantu kan???

try call officemate, tapi time lunch mmg ramai tak available..
husband kje luar... call adik, die kata ok die dtg...
saya tunggu kat situ almost 45 mins...
last-last nampak lori towing tu keling bawak..
bawak macam pelesit.. berebut nak tarik keta org...
saya nak tanya mana keta saya
tapi serious muka macam samseng...

pastu nampak MPSJ punya staff la berlegar-legar naik motor...
saya berlari kejar...
rupanya sah keta saya kena tarik...
ok fine nak tarik... tapi kalau org tak tau mana nak amik keta semua macam mana????
stupid sgt....

at the same time, keling tuh tgh tarik keta sorang kakak ni..
kakak ni kuar kedai (die pi kedai yg sama ngan saya)
merayu minta jgn tow...
saya blah, nnt kalau kakak ni lepas saya sakit hati plak...

sementara tunggu my sis, banyak keta yg parking kat tempat saya tu..
it's just their luck tak kena tow keta depa...
sometimes, we feel that it's not fair right????

van plak parking
keta lain plak

banyakkkk lagi actually..
malas nak tangkap gambar sbb saya sakit hati...

then, kami ke depoh MPSJ...
yang buat makin hangin...
raaaaaaaaaaaamai giler yg kena tow keta dieorg dalam masa sejam lunch tu..
bila saya masuk pegawai yang kat dalam gelojoh giler..
tanya nak amik keta kan... nampak sgt mmg die keje tow keta org je kan..
pastu collect banyak-banyak duit within 1 hour...
is that MPSJ's KPI???

saya langsung tak pandang org-org tamak haloba tu...
then calling me by plate no only...
stupid!!!!!!!!!!! apa guna ko minta IC tadi????
terus cakap bayar RM134.. RM80 towing.. bla bla bla
sape suruh ko towing???
calar keta aku siap... keling tu dah la tarik keta macam tarik ape je..
kalau korang tgk sure sakit hati...
within 1 hour more than 50 cars diaorg tarik..
what r they trying to do?????

kaunter hasil????
(kalau boleh mmg saya tak halalkan)

kakak yg merayu tadi (black scarf)
rupanya dia kena jugak..
nampak kan betapa tamak halobanya...
org sempat kuar kedai pun tak dilayan...

and see that staff at the counter???
dia tau saya marah sbb i just hentak my RM150..
i don't mind kalau speed trap ke apa..
but this thing is just not sooo logic...

apesal buat rush time peak hour???
dah tau mmg parking tak akan cukup kan???
that's y saya cakap MPSJ menangguk di air keruh...
keling-keling pulak semua stupid...

RM134 for less than 15 mins

you'll never know how i felt..
unless u all kena.. mmg sgt sakit hati ye..
bukan saje parking di situ..
tapi kalau dah 5-6 kali pusing..
plus nak beli brg hanya untuk beberapa minit..
sangattt sakit hati...

dan bila pulak nak amik keta tu,
officer-officer tersengih semacam..
mmg u all akan rasa saaaaaaaaaaaakit hati...
macam sengaja je diaorg buat rush tu..
sbb nak duit!!!
(hari ni kan gaji masuk, pandai kan diaorg)

5 comments:

alfa juliet said...

eee geramnya..aku plak rasa mcm nak hentak2 meja org tu sama...memang dornag ni stupid...sedialah parking bnayak2 kan....samalah mpaj pun

Mummy AwwalHariz said...

btul tu alfa... saya tau mmg saya buat silap.. tapi parking tak cukup silap siapa??? tu yg terkilan giler tuh..

Anonymous said...

iyer..dieorg ni abuse authority yg diberi...sama jer imegresen ke..polis ke..sorry ya sesapa yg terkena..dah ler takde tatasusila..cakap macam orang tak sekolah...die ingat kita nih apa...

anonymous lagi...

yangyuyu said...

kesian nya awak..memang nampak sgt nak cari duit kan, anyway tempat yg awk park tu bukan la ganggu trafik sgt..

nak tau kwn sy penah kena kes camni...ingat keta dia dah hilang, rupanya kena tow tau kena berapa RM600, musim raya lagi la SOB area sungai buluh

Mummy AwwalHariz said...

anon: btul tu... saya benci cara mereka...

yangyuyu: sbb saya yakin tak ganggu org lain la saya parking.. sbb parking yg btul2 parking mmg dah takder... saya pun igt keta hilang... siap nangis... hehehe...