Sunday, February 20, 2011

Impressed..

my dear Hariz is now 2 yrs and 4 mths old..
maybe dah boleh start potty training...
tapi Mummy Hariz ni malas :-)

actually Hariz mmg dah menunjukkan sign..
dia taknak pakai pampers lagi..
sekali wee wee je mesti nak ganti pampers dah..
and last week he did asked me to buy him a 'spender'..
terkejut dengar... dah besar rupanya my hero...

semalam pi Giant lupa nak beli..
balik rumah dia tanya lagi..
so hari ni, pi Central belikan la apa yg dia nak tu...
tu pun pandai memilih...

Mummy: Hariz, yang Doraemon ni ok? (RM12.99)
Hariz: Takyah la miiii...
Mummy:  Ni ok??? (tunjuk ultraman RM6.99)
Hariz: Taknak la...
Hariz: Miii, nak yang ni...
pandai pilih... dia ambil yang Looney Tunes.. RM17.99

on the way balik dalam kereta he said..
"Mummy, spender sama cam Aliff"
(Aliff actually is Hariz's cousin who is now in Std 1...
idola die I think sbb semua barang nak mcm Aliff)

ni brief baru Hariz.. hehe

and i'm impressed...
1st day trial and he passed!
elok je bangun tido terus pi toilet and wee wee...
(dia marah bila bangun tido nampak saya alas tilam dengan kain batik.. hehe)

Well done, Hariz!

3 comments:

alfa juliet said...

bangga!!!....ingat anak kedua pun nak mula awal..tak nak jadi mcm akakk dia

Mummy AwwalHariz said...

aini aziz said...
budak da nak potty train..ape lg...ajo jela..aku rs hariz cepat jek nnt diaper off..

alfa & aini: yeee saya mummy yg malassss... hariz mmg dah lama taknak pakai pampers.. mummy die yg jahat tak mau bawak pi toilet... hampeh kan.. hehe

ashra said...

wahh..congrats hariz.saya pun tak sabar nak ajar anak potty train.senang kan kalu da tak ber pampers lagi.hehe.