Tuesday, November 15, 2011

Mother's Pain & Love

saya tau bersalin itu sakit..
tapi tak pernah rasa..
except for the mild contraction masa nak bersalin Awwal..

semalam I found and read this...

only now i know the pain...

4 comments:

ayu said...

sakit bersalin ni lain2 kan..ada yg mudah sangat bersalin tu, sakitnya sekejap je, begitu gak sebaliknya.. yg pasti, untuk dua2 org anak ayu ni, sakitnya sama.. cuma masa anak sulung tu, lagi la terasa sakitnya sebab pecah air ketuban awal sangat, 2 cm dah pecah n ditolak masuk LR..huhu.. dari 6 pagi masuk LR, jam 3.40 ptg baru keluar..tak tahan, minta gak epi..

time danial pun sama..sakit dari tengahari, sbb masa g last check up, baru buka 1 cm..siap balik pi jalan2 n lepak2 kat rumah...siap boleh tunggu lagi sampai magrib then baru keluar g hukm..tgk2 dah buka 6cm!..huhu..sekali lagi,minta gak epi..sbb tak tahan sakitnya..

opsss..terpanjang sudaaaa..aahakkk

misya said...

sekali bersalin sakit macam patah 20 btg tulang,kalau 4 kali bersalin mcm sya?huhuh ngeri

Mummy AwwalHariz said...

ayu: sakit la tu ek sbb minta epi.. mmg teringin la nak rasa tapi takde rezeki... ceaser plak sakitnya lain pulak...

misya: sekali bersalin mcm patah 20.. sebelum bersalin lagi, yg patah 20 dulu dah tak rasa dah :)

yang penting semua sakit hilang bila nampak bb kan?

ashra said...

sakitttt...hehe.
saya ni dua kali gagal mintak epi.terlambat..da bukak besar,baru terhegeh2 nak mintak..haaa..ngadap la kan..

nak test lagi tuk ketiga ni.keke.teringin nak rasa tak sakit laks..serius!..terbayang2 lagi seriau nye..huhu