Tuesday, December 7, 2010

Awal Muharam

Cuti Awal Muharam tahun ni saya bawa AwwalHariz pi zoo... awal pagi dah bangun nak pi sana... tapi terigt tahun lepas, masa cuti Awal Muharam.. masa tu hari Jumaat... lepas subuh tak boleh tido dah... in fact dari malam tak boleh tido... sbb Awwal Hadif akan keluar hari ni...

Pukul 7 pagi dah keluar rumah.. time tu Hariz tido lagi... sedihnyaaaa.. cium dia berkali-kali.... risau sgt takut tak jumpa lagi... sampai hospital, sunyi je... tak macam selalu ramai org... so, siap2 nak masuk OT.... dah tukar baju semua, nurse masukkan tube urine... tetiba rasa mcm ter wee wee je... sekali husband check, btullah atas katil dah basah.... tapi bukan wee wee ye.. air ketuban rupanya... pastu saya rasa nak ter poo poo... errrrr nak teran ke apa ni... saya nangis.. hehe... pastu doc bius dtg.. dia tanya nape nangis??? saya ckp nak ter poo poo ni... die terus kata ye ke???? terus kelam kabut bawa saya pi OT... tak sangka lak Awwal dah nak kuar...

pukul 9 pagi, I've safely delivered my 2nd hero... terigt2 lagi my gynae ckp apa ntah ngan doc bius tu.. and doc bius tu bgtau saya it's amazing u can pregnant... yup, mmg amazing... dengan condition saya.. tapi saya tau tu semua rezeki Allah nak beri utk saya... ada pic my tummy lepas bb keluar... saya nk tgk pun takut.. hehe... so, Awwal.. eventhough Awwal lahir hujung tahun, tapi dalam bulan Islam, ur birthday will always be awal tahun.. best kan???

i'm 1 year old...

5 comments:

alfa juliet said...

mmg best birthday 1 muharram....sentiasa rasa diri baru n suci..wah gitu

aini aziz said...

happy yuday awwal..lawak plk gmbo die pki topi contractor tuh..

Mummy AwwalHariz said...

alfa: yup, btul.. + easier for Mummy to remember... hehe

aini: hero2 aku tu terpengaruh ngan handy manny...

yangyuyu said...

so cute, hp besday;)

Mummy AwwalHariz said...

tq aunty.. hehe