Wednesday, December 1, 2010

EBM

entry bertujuan untuk mengembalikan nostalgia..
juga untuk mengembalikan semangat Mummy!!!
(arghhh... i'm quite bz lately... kalau kat 'tempat baru' sehari sekali je dpt pump... i'm stress!!!)

masa dalam pantang...




stok terawal saya sebelum balik Johor
.

.

.
kat kampung pump juga sekali-sekala....
.

.

.
masa bawa EBM ke KL
(berpantang seminggu kat kampung)




sebelum bertolak...

selamat sampai
(botol warna warni beli kat kampung... tu je BPA free kat Anakku)

sebelum kembali bekerja

yang ni berlapis depan belakang
macam-macam position nak susun botol
(a bit regret for not investing for DF.. kalau tak sure lagi rajin pump)

first day keje

yang ni masa stock take..
(tak sempat pump sbb masuk kilang.. sekali pump, woww weee)

strawberry, corn, pandan, original
(tak igt bila... hasil di opis juga)

kat opis sessi pagi
(biasanya pagi hasil meriah sket)

stok silih berganti
(nampak tak botol dah lain.. seminggu sekali saya susun balik)

saya simpan 5oz/bottle
kalau lebih, it's for Hariz
(kalau dpt 18oz.. 3oz saya bagi Hariz)

yang ni tulis nama Awwal atas botol
(takut tertukar ngan my nephew.. time ni berkongsi maid with my sis)

dulu time Hariz pun kena tulis nama sbb my sis bf his son as well...
nanti tertukar susu pulak... huhu

tapi sekarang... susu dah kurang sket...
it's all my fault!!!!
it's ok Mummy... relax dan cuba lagi...
nanti fridge penuh balik i amik gambar lagi.. hehe...

nyesal tak amik gambar time Hariz dulu...
Hariz exclusively bf for 7 mths! Congrats Mummy...
Awwal exclusively bf 6 mths... still fully bf until now..
InsyaAllah dapat bertahan lagi...
(pls put more effort!!!)

7 comments:

yangyuyu said...

hi dtg tgk stok susu tahniah..

jom tukar link

from a bf mom too:)

Anonymous said...

wow..like a milk factory la..hehe

ayu said...

wahhh..niza, banyak tu...all the best..caiyok2..

Mummy AwwalHariz said...

yangyuyu: saya selalu pi blog awak juga :) i'll follow u.. do follow me ya.. :)

anon: yup... factory utk anak saya.. hehe

ayu: saje buat entry bagi bakar semangat.. motivation down ni... busy sampai effect kat susu... sedih btul...

yangyuyu said...

thanks follower ke 100!!jom buat photoshoot bila2, mmg tgh gile tgkp gambar takde charge pun sebab sedang belajar

aini aziz said...

niza..umi da offer snap pic free..bile bole..kekita di kolam renang..kwang..kwang..kwang...

Mummy AwwalHariz said...

aini & umi: outdoor session di taman tasik ke.. bole tak? hehe... demand la pulak...