Thursday, January 6, 2011

Should I???

further study or not?
mmmm this year resolution...
wanna make myself more marketable.. :-)




dear my uni frens,
we will be exempted for 8 papers
if we pursue study on this CIMA..
 tetiba terigt dekat my mentor,
En. Mohd Diah Hamdan...
he's CIMA member too..

jom kengkawan!
Daddy, jom study sama..
dulu kat U tak sempat nak study sama.. hehe..

10 comments:

ayu said...

wow..bestnyaaa...kalau ada peluang, nak gak sambung belajar..tapi, buat masa ni tumpukan pada anak2 dulu la..^_^

all the best tau

Mummy AwwalHariz said...

ayu.. tgh dilemma... takut tak cukup masa.. huhu.. tak sign up pun lagi... dah submit nama tp belum confirmkan :-)

yangyuyu said...

aku dah penah sambung MICPA, pass 1 paper je, 2nd paper kantoi, bila dah ber anak terus tak sambung..kena ada semnagat kuat..pengurusan masa yg baik..kalau tak, kantoi cam aku gak..

Mummy AwwalHariz said...

tu yg merisaukan tu.... 2nd plan, nak apply MIA dulu kot... then can get exempted for 11 papers, rite?

alfa juliet said...

aku pun nak study tapi masalahnya anak2 mcm mana....mesti kena sacrifice sini sana...hadoi poning

aini aziz said...

ade peluang smbung keje..ape slh nye..tp kene manage the time wisely la..but ko kan pandai..

aini aziz said...

eh..smbung keje..slh ayat aku tuh..smbung belajo..

Mummy AwwalHariz said...

alfa: yes, kena sacrifice... tu yg takut tu.. takut tak dpt bagi masa... skrg masa pun cukup2 je :)

aini: peluang ada, tapi masa tak cukup? pandai??? rasanya banyak kena service otak ni... lain belajar dulu ngan skrg... dulu 100% focus... skrg banyak benda lain nak kena take care jugak... takut beb nak register..

Ms Dots said...

Aku pun teringin nak belajar sama enche hubby tapi belum cari course yang sesuai... course IT okay tak??

Mummy AwwalHariz said...

rasanya kak lin kena belajar lain kot... contoh: amik course nak jadi master hunt ke... then boleh start jadi consultant... hehe