Monday, January 31, 2011

Bad Influence

mmmmm.. my dear Hariz buat kelakar lagi..
tak sure la kelakar ke apa..
but for budak kecik macam dia, it's not good la...

malam Sabtu lepas, Hariz keluarkan battery kat remote tv...
got 3 batteries kecik tu kan...
then die hisap (pegang sebijik macam org smoking ye)
pastu die kipas-kipas tangan dia...
dia cakap "Mummy, asap..."
saya tanya la..... "eh, Hariz buat apa ni???"
dia kata "asap la.."
saya tanya "sape buat macam ni???"
dia kata "uncle la..."

aik??? mana ada org smoking kat umah + umah makcik + kawasan2 terdekat..
saya tanya "uncle mana ni???"
Hariz jawab "uncle kat bowling tadi.."

Ya Allah... memang siang tu bawa dia pi tournament bowling kat Summit...
manalah dia nampak uncle smoking tu...
Hariz mmg his habit tau observe org...
dia selalu tgk je org and kalau balik mulalah banyak tanya...

aiyaaa.. bad influence kan???

3 comments:

yangyuyu said...

budak2 memang suka tiru aksi kita..tu yg bahaya kalau buat apa2 tak elok depan diorang, nasib baik husband saya tak isap rokok

alfa juliet said...

husband i hisap rokok, tapi memang tak pernah dia tunjuk depan anak2....

Mummy AwwalHariz said...

yup... budak2 ni cepat catch up sbb brain dieorg cepat develop.. so apa tgk die terus simpan dalam memory...