Monday, January 24, 2011

Keranamu Chong Wei...

entry yg agak emosi... huhu..

semalam adalah final Malaysia Open Badminton..
since I've got the tickets, kitaorg pi tgk
plus, nak tunjuk Hariz dengan dekat Datuk Lee Chong Wei
tapi baru 1st game my AwwalHariz dah bosan..
nak balik, so kitaorg pun balik la..
quite upset sbb nak cari parking dah la susah...

akhirnya lepas hantar AwwalHariz balik,
kitaorg pi lagi sekali.. tgk sampai habis game...
and congrats to Chong Wei sbb menang..

masa dah nak balik, nak kuar, saya jumpa my officemate..
dia kata jom line up.. first forty person dpt buku yg Chong Wei sign..
so bila tgk line baru ada dalam 20 orang, kitaorg pun queue..

makin lama line makin panjang... ada gak tanya kat petugas,
kitaorg termasuk tak dalam forty.. kalau tak bazir je queue..
depa kata masuk.. so kami teruskan..
i'm not chong wei's fan.. tapi i queue sbb sajer nak suruh Chong Wei
sign untuk my son and my nephew..

and biasalah ada org2 yg tak reti nak queue..
the worst thing is...
.

.

.

.

.

.

.

.
bila Chong Wei dah sampai..
ada sorang kakak ni dokong anak die ambik2 gambar..
die terus tolak2 dekat saya ngan org di hadapan saya..
then, die cakap kat saya "tumpang" sambil menolak2 saya..
tolak dgn kuat ye.. of course saya je yg boleh rasa
dan terus turunkan anak die sebelah saya dan terus menolak2..

saya cakap "kak, beratur la..."
die terus marah dan kata "kalau awak ada anak nanti tau lah"
arghhhhhh saya terus hangin...
saya jawab "ehhhhhhhhh, saya ada anak la, tapi takyah la gunakan anak utk beratur"
saya terlalu marah... apa kena mengena anak dengan ini gambar??????????

Daddy terus pegang dan cool kan saya..
dia kata "dah dah..."
saya terus diam ok.. serious, tak cakap apa lagi...
tapi akak yg dah tak berjaya nak memotong tu terus buat statement2 hampeh...

dia kata.............
"saya nak amik gambar je la.. bukan nak masuk line pun"
penipu!!! yang ko cakap "tumpang" tu apa???
yang akak tolak saya di bahu belah kanan saya tu apa????

lagi dia kata...
"macam tu la pompuan"
oiiii pls... ko bukan pompuan ke????
dah tau pompuan macam tu, nape akak try nak menyelit dekat saya???????
nape tak try dekat fan2 lelaki????????
ko buat camtu sbb tau pompuan lemah kan??????????

dan dia kata lagi......
"macam la jumpa Chong Wei tu dapat emas"
dah ko tau tak dpt emas, nape nak menyelit???????
as for me, mmg dah tau beratur bukan utk emas tapi utk autograph sahaja........

banyak lagi die mengata ok..
dan sesungguhnya saya hilang mood...
tiada langsung pic saya bersama Chong Wei..
dan saya tak sempat minta autograph utk my son & nephew..
thanks to seorg hamba Allah yang saya rasa sgt pandai berpura2...

kak, org belakang saya semua kutuk akak..
mereka semua tau niat akak yg jahat nak memotong tu..
kalau ada yg tak tau pun, mungkin depa salahkan saya..
tapi Allah tahu niat akak...

kak, kalau beratur naik bas ke nak beli makanan ke..
insyaAllah sbb ada anak akak boleh jalan dulu...
tapi jgn la gunakan anak utk sign autograph..
it is toooooooo much...
anak akak tu sebaya anak saya... dia tak tau pun Chong Wei's autograph..
akak yg lebih2 kan??? jgn la menipu kak...

dalam kereta saya juga turut menyesal atas apa yg berlaku..
saya hangin sbb tetiba statement kurang ajar yg diberikan...
plus, org beratur, nape ko nak potong????
org berebut nak jadik first forty..
kalau saya bagi akak masuk, mcm mana dengan org yg sepatutnya no. 40 tu???
sure dia akan kutuk saya juga...

to that lady... plssssssssss...
akak pompuan, pls respect pompuan...
and pls study more on NEED vs WANT...

sampai hari ni saya masih tension ok...

5 comments:

[ibuLUNAZAHRA] said...

oh ini kesahnye yea.
tu lah ternanti jugak entry ni, bl baca status kat fb semalam..
malang sungguh 'org yg pandai bpura2' tu kan..
kurang pahala, btambah dosa!

takpe niza, sabar2..

Azranda0312 said...

ermmm tetiba org pon jd berapi bca kisah Za nih... akak kepo tuh tgk Za lmbut kot.... that y dia beran.... perghh acu cuba try test wt kt org.... mau satu hall dgr sora org sound that person yg very the stupid ++++ crazy tuh.... kate org gannu "selok".... btul lah Za... if ZA bg dia ptong line cian kt yg blakang2 yg da lme beratur n supposed to be the first forty....

ok lah dear... jgn sakit2 ati lg tau.... sabar lah.... pikirkan ank2 yg sentiasa happykan hidup Za ok..... x mau lah buang masa n kesian kat ati cz sakit kerana org yg x der kena mengena dgn hdup Za kan....

WRR said...

ehheeh..len kali suh akak tuh beratur tepi sekali..saye amek buku,akak amek gamba je:)

Mummy AwwalHariz said...

iye... begitulah kisahnya... hmmmm..

WRR: kalau die nak amik gamba je takdelah die tolak dari sblh kanan tu... cian anak die kena jd pelakon... huhu...

alfa juliet said...

kenapa ko tak ketuk je kepala akak tu dgn raket badminton..hehehehe....kurang ajar tul